Kárpit tisztítás

Az ülések a bőrkormánnyal, bőr váltógombbal és könyöklővel együtt az autóbelső legkeményebb használatnak kitett részei. Ruhánkkal folyamatosan dörzsöljük, bőrfelületünkről savak, szennyezőanyagok kerülnek rá még a legkíméletesebb használat mellett is. Előfordul, hogy ráömlik valami, porral szennyeződik, eltömődnek a pórusai, elszíneződik.

Az autókárpit rendszeres tisztítása nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem egészségünk védelme érdekében, valamint az élettartamának meghosszabbítása céljából is. A koszos kárpit idővel kellemetlen szagúvá válik, könnyen megtelepedhetnek benne a gombák és penészek, melyek spóráit beszívva igen kellemetlen légúti tüneteket tapasztalhatunk. Bizonyos fokú tisztítás természetesen elvégezhető házilag is, de rendszeres időközönként tanácsolt profi szakemberekre is rábízni ezt a műveletet, hogy professzionális szerekkel fertőtleníthessék és ápolhassák kárpitot.

Az évek során a legkülönbözőbb kifolyt és beleszáradt folyadékokkal találkoztunk már. Nem akadály a kifolyt festék, esetleg céklalé, vagy a kutyaszőr. De a saras gyerek cipők által hagyott foltok sem.

Autókárpit tisztítás után a végeredmény egy teljesen tiszta, száraz,
illatos, újszerű autóbelső, amibe egy élmény újra beülni.

Bőrápolás

Az autók bőr -és kárpit tisztítása nem elhanyagolandó feladat. Nem csak akkor ajánlatos alkalmazni, amikor autónk ülései már olyan koszosak, hogy alig tudunk beleülni, hanem akkor is, ha egy apró folt van rajta, vagy cigaretta, vagy dohszagú, esetleg elöregedés miatt elszíneződött.

A bőrápolás is ezek közé tartozik. Régi kárpitját felújítjuk, az újat pedig megtisztítjuk.
A bőr vagy félbőr belső igazi luxus érzetet kínál, az ápolásának is
megvannak a maga speciális igényei. A bőrtípusok különbözőek, még akár márkán belül is, amik általában eltérő törődést igényelnek. A legfontosabb azonban, hogy a bőrkárpitot rendszeresen ápolni kell ahhoz, hogy ne kezdjen el idő előtt öregedni, kopni és töredezni.

Az ápolás előtt először megtisztítjuk a felületet a különböző
szennyeződésektől, így tudjuk elérni a lehető legjobb eredményt a bőr tisztításánál. Ezek után bőrápolót alkalmazunk az anyagra, hogy a felület ne sérüljön meg olyan hamar.
Ezt a tisztítási folyamatot érdemes rendszeresen elvégezni. Tegyen Ön is az ellen, hogy az ülései ne kopjanak el!

Menj fel